Beste redactie - I.v.m. TweakBlogs

Door JoWannes op dinsdag 14 juli 2009 21:45 - Reacties (52)
Categorie: Overige, Views: 20.344

Beste redactie,

Zoals u allicht zelf hebt gemerkt, is het aantal Tweakblogs en bijhorend aantal blogposts sinds de introductie van de KarmaStore explosief gestegen.
Hoewel dit ontegensprekelijk bijdraagt aan een ruime inbreng van de Tweakers communitie, is het echter de vraag hoe waardevol die inbreng is. Met waardevol bedoel ik niet dat elke blog een studie, tutorial of halve encyclopedie hoeft te zijn, neen. Helemaal niet, zelfs.

Maar steeds herhalende blogs over dezelfde site, beginnen sterk op spam te lijken… Of 5 one-liners op ťťn dag… Een “Test!” “Oke, het werkt”… Om maar enkele voorbeelden te noemen (zonder naam; allicht duidelijk genoeg). Wat zijn we daar allemaal mee?

Zelf ben ik ook zo’n paddestoel, die de KarmaStore geplunderd heeft voor z’n TweakBlog. Ik beweer ook niet de meest interessante blogposts te schrijven, zeker niet. Maar ik houd het, althans volgens mijn visie, ruimschoots binnen de normen. Wijs mij erop als dit niet zo is.


Volgens mij is het tijd om er wat aan te doen. Ik besef dat dit geen eenvoudige klus is, maar ik had bvb het volgende in gedachten:
  • Verhoging van het benodigde Karma voor een TweakBlog. 5000 Karma is echt bijzonder weinig. Schrijf even 3 reviews en je hebt het bijna… Heb het zelf even getest onlangs, op 1 dag net geen 3000 Karma…
  • Een max aantal blogs per 24 (48?) uur (1 blog, bvb) en per maand (10 bvb). Er zijn geen bloggers die elk uur hun persoonlijk leven bloggen (daar heb je Twitter voor), dus een normaal blogger heeft geen problemen met die limiet.
  • Ratings voor blogs. Net zoals men reacties kan modereren, zou dat bij blogs ook moeten kunnen (en de reacties op die blogs ook graag). De effectiviteit van deze methode valt echter serieus te betwijfelen, omdat de blogs die ik bedoel vaak net erg veel bekeken worden. Het zijn de populairste ‘blogs’, althans volgens de ‘bloggers’ zelf…
  • Vaste categorieŽn voor blogs! Dit lijkt mij het systeem bij uitstek. CategorieŽn als “Technical Stuff”, “personal Life”, “Lolz” en “Gezever” bijvoorbeeld (moeten er wel wat meer zijn, natuurlijk). De blogger moet zijn blog verplicht in de juiste categorie onderbrengen. Bloglezers kunnen de categorieŽn die ze willen zien in de BlogTracker aan en uitvinken. Je blog bvb 3x in een foute categorie onderbrengen resulteert in het verliezen van je blogrechten.
  • Een Tag systeem. Samenhangend met het bovenstaande idee. Een blogtitel zou dan bvb zijn: [TS] Firefox 3.5 lekt DNS gegevens (waarbij TS staat voor Technical Stuff. De verdere titel was maar het eerste voorbeeld dat ik zag bij de Tweakblogs, zonder verdere bedoelingen!)
U vindt deze tekst ook op mijn eigen Tweakblog, waar ik u graag uitnodig op een reactie. Een reactie per mail is uiteraard ook welkom (graag zelfs). Deze kan daarna (met uw toestemming?) de blog updaten / vervolledigen…

Ik doe hiermee een poging het TweakBlog beleid te verbeteren voor de hele communitie. Om zo een goede mix van blogs te bekomen, die voor een zo breed mogelijk publiek gangbaar / toepasselijk is. Het ‘limiteren’ maar vooral herkenbaar maken van de inhoud van het blog is allicht een stap in de goede richting!


Alvast bedankt voor uw medewerking!

Jowan
(A.k.a JoWannes)
http://jowannes.tweakblogs.net/blog/2302

Opmerking aan de bloglezers: Zoals je allicht doorhad, heb ik net deze mail naar de redactie verstuurd. Ik post deze hier, omdat ik graag de mening van de andere bloglezers zou weten. Deze reacties en meningen zouden mijn brief prima kunnen aanvullen, vandaar.

Volgende: Nerd Pr0n... 11-'09 Nerd Pr0n...
Volgende: Gezocht: Grafisch ontwerp site header (HL2 style) 07-'09 Gezocht: Grafisch ontwerp site header (HL2 style)

Reacties


Door Tweakers user xp7amrkr, dinsdag 14 juli 2009 21:49

Ik ben het volledig eens met het geen dat je voorsteld!

Door Tweakers user Soldaatje, dinsdag 14 juli 2009 21:50

Tja, tweakblogs is de enige plek waar je ongestraft zooi en troep kan posten.
Dus best wel logisch dat de kwaliteit achteruit gaat.

Door Tweakers user Thorchy, dinsdag 14 juli 2009 21:50

Dit is geen slecht idee! Ik hoop dat ze er wat mee doen. :)

Door Tweakers user 296487, dinsdag 14 juli 2009 21:51

wat ben jij saai zeg

Door Tweakers user kroesed, dinsdag 14 juli 2009 21:54

Afgezien van enkele pareltjes lees ik genoeg blogs die de pixels niet waard zijn waardoor ze zijn geschreven, dus 100 procent met je eens.

(Graag een uitzondering maken voor epic_fail die zonder al te veel ABN toch nog een goed blog weet te maken)

Door Tweakers user Femme, dinsdag 14 juli 2009 21:55

Ik voel er niets voor om restricties op te leggen op het gebruik van de Tweakblogs. Tweakers hebben veel te snel te behoefte om gedrag dat in hun ogen ongewenst is meteen via regeltjes en beperkingen onmogelijk te maken. Wat iemand op zijn persoonlijke blog doet moet hij zelf weten zolang het strookt met onze algemene voorwaarden. We kunnen wel gaan kijken welke blogs we op de Tweakblogs-home en in de Tweakers.net-tracker willen weergeven. Hierbij kunnen ratings nuttig zijn.

Door Tweakers user bulle bas, dinsdag 14 juli 2009 22:00

Verhoging van het benodigde Karma voor een TweakBlog. 5000 Karma is echt bijzonder weinig. Schrijf even 3 reviews en je hebt het bijna…
Hallo, hoe wou je 3 goede reviews schrijven op 1 dag. Nee, ik ben allang lid en voor 5000 punten moet je toch behoorlijk wat doen (ik heb het niet gehaald).

Nu deze mogelijkheid net open is zijn er veel berichten die niet meer zeggen dan ęhoi eh ik heb een blog, misschien komt er meerĽ Mensen die echt niets te zeggen hebben houden het daar ongeveer bij.
De mensen die meer dan een fipo plaatsen hebben vaak al interessante dingen te vermelden. Ik pleit ervoor om het zo te laten.
CategoriŽn is mss wel aardig, op die manier geef je de lezer keuze. Titels verknoeien met tags is niet aardig.

Als addendum stel ik voor om de meest populaire blogs per categorie ook te vermelden op tweakblogs.

Maar vrijheid, vrijheid!!

Ik denk overigens dat de golf van nieuwe bloggers zich steeds meer koest zal houden. Op dit moment zie je denk ik een piek vanwege de overgang.

Door Tweakers user MAZZA, dinsdag 14 juli 2009 22:08

Die testpostings hou je toch wel. Of de user er nou 1000 of 5000 karmapunten voor moet opdiepen. Het is nu in het begin gewoon een rush. binnenkort zal het aantal mensen met een nieuwe blog vanzelf wel teruglopen.
En verder kan je er prima omheen lezen uiteraard.

De goede blogposts komen toch wel boven het maaiveld uit in het 'Populaire posts' overzicht.

Door Tweakers user -Niels-, dinsdag 14 juli 2009 22:08

Dit heb ik gister voorgesteld, kan iedereen zelf uitzoeken wie wel en niet interessant is. Een andere oplossing voor hetzelfde probleem. Geen extra regeltjes, mensen die willen spammen spammen en mensen met een interessant blog blijven goed gelezen worden.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 14 juli 2009 22:08]


Door Tweakers user JoWannes, dinsdag 14 juli 2009 22:12

Vrijheid is inderdaad een mooi ideaal. Ik wil niet gaan limiteren / censureren zoals de Chinezen, maar... het is niet overzichtelijk meer! Daar moet wat aan gedaan worden, mijn inziens.
Categoriseren en daarop filteren voor de BlogTracker op de T.net homepage en op de Tweakblogs homepage lijkt mij dus alleszins al een goed idee, en ook eigenlijk de minimale verbetering die er zou moeten komen. Nog beter wordt het, als de gebruiker (bloglezer) zelf de categorieŽn kan kiezen (linken aan account / cookie)...

Testpostings hou je idd. Maar als daar een categorie voor is, is er geen probleem en zou je 't zo als lezer kunnen filteren.

Er zijn idd nog requests in deze branche... Ik lees alleen niet op Got, vandaar... :|

[Reactie gewijzigd op dinsdag 14 juli 2009 22:17]


Door Tweakers user stereohead, dinsdag 14 juli 2009 22:12

Zelf vind ik dat tweakblogs zo min mogelijk gemodereerd moeten worden, een rating-systeem vind ik nog wel kunnen, maar dan op dezelfde manier als reviews worden ge-rate.

Door Tweakers user Wiethoofd, dinsdag 14 juli 2009 22:24

Test-post horen inderdaad gewoon in de 'embargo-modus' te komen, dit doe je simpel door even het vinkje voor 'Zichtbaar voor publiek' weg te halen en jij bent de enige die de boel kunt bekijken.

Verder zou een minimum aantal woorden zoals bij de productreviews wel een nuttige aanvulling zijn, of het minimumaantal woorden alleen voor de tracker doen. Dus minder dan 250 woorden is wel een vermelding op je gallery en hier op de tweakblogs voorpagina, maar je komt niet in de tracker.

Gewoon even een random maar redelijk aantal woorden genomen

Door Tweakers user Little Penguin, dinsdag 14 juli 2009 22:28

Ik voel er niets voor om restricties op te leggen op het gebruik van de Tweakblogs. Tweakers hebben veel te snel te behoefte om gedrag dat in hun ogen ongewenst is meteen via regeltjes en beperkingen onmogelijk te maken.
Op zich kan ik me hier wel wat bij voorstellen - maar aan de andere kant zijn dat soort mini-posts ook weer niet bevoordelijk voor de kwaliteit van het geheel. (Maar is het ook weer erg lastig om een grens te leggen, bloggen met een plaatje kan soms ook heel erg interessant zijn voor de lezers [kijkers]).
Wat iemand op zijn persoonlijke blog doet moet hij zelf weten zolang het strookt met onze algemene voorwaarden. We kunnen wel gaan kijken welke blogs we op de Tweakblogs-home en in de Tweakers.net-tracker willen weergeven. Hierbij kunnen ratings nuttig zijn.
Ik voel dan ook veel voor het systeem dat JoWannes voorsteld, namelijk het aanmaken van globale categoriŽn - die hoeven nog niet overdreven precies te zijn ook, het hebben van een aantal algemene categoriŽn is voldoende, de blogger kan zelf wel een verdere preciesering aanbrengen...

Eenzelfde is mogelijk met de tags die voorgesteld zijn, hierbij kun je ook een aantal algemene tags vooraf filterbaar maken en eventueel ook op populaire tags een filtermogelijkheid aanbieden...

Door Tweakers user Bor, dinsdag 14 juli 2009 23:09

Ik ben volledig voor het aan banden leggen van slechte blogs! De paar goede blogs die er zijn worden nu overspoelt door de grote hoeveelheid troep en mensen die grappig denken te zijn met een paar oneliners. Ik heb mij dan ook lang afgevraagd of ik Łberhaupt een blog zou openen. Uiteindelijk heb ik besloten om de proef op de som te nemen maar ik kom er nu ook al achter dat het gros van de blogs het lezen niet waard is.

Door Tweakers user Flying, dinsdag 14 juli 2009 23:17

Ik zie dat enkele mensen de houvast missen die Tweakers.net altijd aangeboden heeft: een strenge policy die het elitair gevoel naar boven brengt.

Ik ga volledig akkoord met Femme en wil daar nog aan toevoegen: als een blogposting je niet aanstaat ga dan gewoon iets anders lezen in plaats van er te gaan over klagen!

Edit: jouw blogposts zien er overigens ook niet bepaald helder uit 8)7

[Reactie gewijzigd op dinsdag 14 juli 2009 23:20]


Door Tweakers user Faust, dinsdag 14 juli 2009 23:33

"mensen die grappig denken te zijn met een paar oneliners"?
http://faust.tweakblogs.n...ezen-(deel1).html#r_20567
-check

Maar ik verwijder die niet. Dan zou ik nog zieliger zijn dan de mensen die het menen te posten ;)

ontopic:
Ik vind de tweakblogs het beste van deze site. Mensen kunnen commenten op iets, zonder lastig gevallen te worden door mods of wat dan ook. Je zou denken dat het uit de hand loopt, maar het valt wel mee. Zelf heb ik wel eens onderwerpen waar de meningen zeer over verdeeld zijn. Je zou dan een complete chaos verwachten. Toch verloopt het altijd heel netjes. En daar komt geen moderator aan te pas.

Door Tweakers user kipusoep, dinsdag 14 juli 2009 23:36

Ik ben het ook eens met Femme.
Overal op Tweakers moet je nadenken voordat je post, vooral bij de reacties op de FP.
Ik heb zo vaak het idee van, nou dit is wel een leuke reactie op een nieuws artikel, maar laat ik het maar niet posten want hij wordt toch gewoon gelijk de grond in gemod!
Jammer dat Tweakers tegenwoordig hierom bekend komt te staan. :/

Door Tweakers user Magnetra, dinsdag 14 juli 2009 23:53

Censuur en belemmering van vrijheid.

Slechte zaken.

Aftakeling der sociale status en communistisch achterdochtig gedrag.

Kan nooit goed zijn.

Door Tweakers user Faust, dinsdag 14 juli 2009 23:54

kipusoep, inderdaad.

Ik vond het vroeger leuker toen 'grappige' reacties toegestaan en beloond werden.
Maar! Het maakt me niet uit welke regels er gesteld worden, ik probeer me zogoed mogelijk eraan te houden, daar ik het als een privilege zie om deel uit te mogen maken van deze community _/-\o_

Door Tweakers user Neverwinterx, woensdag 15 juli 2009 00:08

Dit soort regeltjes opleggen en hokjes denken hoeft niet.
Wel wat aanpassingen zodat er gemakkelijk gezocht/gebrowsed kan worden in het grote aanbod tegenwoordig zoals die categorieŽn.

[Reactie gewijzigd op woensdag 15 juli 2009 00:19]


Door Tweakers user GrooV, woensdag 15 juli 2009 00:22

Bleh wat een gezeur,

Volgens mij zijn mensen gewoon jaloers dat hun blog niet lang genoeg in de tracker staat. Wat boeit het nu of er wat mindere blogs tussen zitten. Zowieso kan je de meeste 1st posts zo er al bij titel uit filteren. Daarnaast een beetje gaan taggen op basis van onderwerp is helemaal bullshit. Misschien zou er eerder iets van globale categorieen kunnen komen maar ik denk het niet. Tweakblogs is gewoon een onderdeel voor de leden om een eigen stukje tweakers te maken. Dit moet je niet te veel aanbanden gaan leggen. Volgens mij zijn er op de tracker, de naam & je profiel na verder ook geen banden met tweakers. Het is dus ook geen integraal onderdeel van de site.

Stop complaining, als er een tijdje een crap post bovenaan staat dan gooi je er zelf toch weer een goede post boven op?

Door Tweakers user Icyzer, woensdag 15 juli 2009 00:49

Ben het ook met Femme eens.
Ik snap ook het probleem niet. Vind je een bepaalde blogger niet goed ontwijk zen blogs.
Kom je toch op een slechte blog, 1 muisklik en je bent weer terug bij het overzicht.
Voor mij zijn blogs zoiets als het even een biertje pakken met collega's. Even wat ontspanning en informaliteit tussen alle orde en regelmaat.

En als dan iemand graag op zen blog zet MS-DOS ftw, laat hem. Hij dwingt je niet het te lezen. Als hij er een forum mee vervuild is het een ander verhaal.

edit: om er nog even een quote tegenaan te gooien.
Zou ik? Nee... Ja... Nee... Ja, ik ga er toch mijn Tweakblog voor misbruiken.
GoT bied immers geen plaats voor dit soort requests, begrijpelijk, dat wel. :+
Je bent dus tegen het misbruiken van blogs maar zelf doe je het wel, begrijpelijk want waar doe je het anders. Maar dit valt dus ook onder de blogposts die je weg wilt hebben?

[Reactie gewijzigd op woensdag 15 juli 2009 00:52]


Door Tweakers user Theadalus, woensdag 15 juli 2009 00:52

Misschien zou je zelf een eerste stap kunnen zetten door een andere layout in te stellen; witte tekst op een donkere achtergrond vind ik iig niet echt uitnodigend om te lezen... ;)

[Nu heb ik jouw post wel gelezen, maar de meesten sla ik vanwege deze reden al over]

[Reactie gewijzigd op woensdag 15 juli 2009 00:53]


Door Tweakers user Ma.rkus.nl, woensdag 15 juli 2009 01:02

Ratings toevoegen zou ik zelf erg jammer vinden. Veel blogs zijn slechts voor een selecte groep interessant en zouden daarom al snel onterecht negatieve ratings krijgen. Ik noem het recente blog over Pound als voorbeeld; ik heb er totaal geen boodschap aan, maar de reacties zijn desalniettemin erg positief. Of neem mijn eigen blog, waar zat Tweakers ongetwijfeld ůůk niks aan vinden. Persoonlijk vind ik blogs precies als die van jou nu niks, want daar hebben we er intussen ook al genoeg van gehad, maar toch zijn er ook hier zat commentaren - zowel positief als negatief. Je zegt dat we de Tweakblogs "voor een breed publiek" toegankelijk moeten maken? Dat is ook jou nu niet gelukt.

Waarom Łberhaupt filteren? Gaat het er om, zoals al is gesuggereerd, dat de tracker te snel doorstroomt en de volgens jou "goede posts" (je eigen posts?) er niet lang genoeg in staan? Enige andere argument dat ik kan bedenken is dat je het zonde van je tijd en energie vindt wanneer je bijvoorbeeld een test-blog (of sowieso een voor jou niet interessant blog) tegenkomt. In dat geval: blijf dan gewoon helemŠŠl weg. "You've watched it -- you can not un-watch it!"

[/rant]

[Reactie gewijzigd op woensdag 15 juli 2009 01:05]


Door Tweakers user webkiller71, woensdag 15 juli 2009 02:10

Persoonlijk zou ik gaaf vinden, als er een mogelijkheid komt om eenvoudig de betere blog posts (van de afgelopen maand) te bekijken. Eventueel per categorie/tags. Een soort must-read vs gewoon blogs lezen. Een simpele knop "aanrader" op de blog zodat mensen een blog posting kunnen waarderen lijkt mij voldoende. Om het vrijheid blijheid idee te houden, is een afrader knop wellicht een slecht idee.

Door Tweakers user Motrax, woensdag 15 juli 2009 07:47

In toevoeging op je blog, nog een paar punten:
1) Zoekfunctie. Ik kan niks meer terug vinden. Staat op de planning, schijnt, maar er staat meer op de planning en na 3 (4,5,6?) jaar is er nog steeds geen mobiele GoT...

Door Tweakers user Kaasplank, woensdag 15 juli 2009 08:21

Ik voel er niets voor om restricties op te leggen op het gebruik van de Tweakblogs. Tweakers hebben veel te snel te behoefte om gedrag dat in hun ogen ongewenst is meteen via regeltjes en beperkingen onmogelijk te maken
EINDELIJK! EINDELIJK EINDELIJK.
God wat word ik daar compleet gek van. tweakertjes die regels voor de startpost gaan bedenken (het moet natuurlijk een 2 posts lang epos zijn compleet met plaatjes, opmaak en versiebeheer), wie een nieuw deel mag starten, wat het minimale aantal sterren voor een productreview moet zijn en hoe je die op moet stellen en zo kan ik nog uren doorgaan. En dan ook nog het liefst topics vol lullen over het instellen en aanscherpen van die regels.

Het ergste vind ik nog dit topic:
Het kleine Productreview beoordelingentopic *

Jah.. euh... die review moet eigenlijk op 2 sterren. Ja mafketel... dan Klik je op 2 sterren en dan doen nog eens 10 tweakertjes dat en kijk nou.. hij staat op 2 sterren. Leve het sterretjessysteem.

8)7 8)7 8)7 8)7

[Reactie gewijzigd op woensdag 15 juli 2009 08:22]


Door Tweakers user himlims_, woensdag 15 juli 2009 08:35

wat ik mis aan de blog functie (afgezien van zoeken) is 'bladeren'

meestal kom ik niet veel verder dan de laatste 20 blogs, en dan houd 't op.
om even rustig te 'bladeren' tusen de verschillende blogs, ontbreekt de mogelijkheid daartoe

Door Tweakers user qless, woensdag 15 juli 2009 09:08

Mischien een leuk idee om ratings toe te voegen?
Dat je niet alleen een comment kan doen, maar ook een blogpost kan raten (1 tot 5 sterren ofzo) en dat dan de beste blogs automagisch komen bovendrijven...

Door Tweakers user Rhapsody, woensdag 15 juli 2009 09:24

@Kaasplank : _O_ je slaat de spijker zů op zijn kop! Helemaal mee eens.

Ratings vind ik ook niet nodig, de een vindt het wel waardevol of leuk en de ander vindt er niets aan. Dat is heel anders dan een review, waarbij je al bepaalde richtlijnen hebt.

Door Tweakers user himlims_, woensdag 15 juli 2009 10:11

misschien iets wat je ook bij webshops ziet; andere gebruikes kozen ook voor produkt x ... alleen dan voor de blogs. Vaak is de manier van schrijven (en deze waarderen) erg persoonlijk. Als jij text Y leuk vind, vind je text X die ook positief beoordeeld is door die mensen ook leuk.

Door Tweakers user i-chat, woensdag 15 juli 2009 10:35

Door T.net user Femme, dinsdag 14 juli 2009 21:55
Ik voel er niets voor om restricties op te leggen op het gebruik van de Tweakblogs. Tweakers hebben veel te snel te behoefte om gedrag dat in hun ogen ongewenst is meteen via regeltjes en beperkingen onmogelijk te maken. Wat iemand op zijn persoonlijke blog doet moet hij zelf weten zolang het strookt met onze algemene voorwaarden. We kunnen wel gaan kijken welke blogs we op de Tweakblogs-home en in de Tweakers.net-tracker willen weergeven. Hierbij kunnen ratings nuttig zijn.
wat femme hier zegt klopt natuurlijk wel deels, maar toch ben ik het behoorlijk eens jowannes, - de meeste blogs gaan echt nergens over, en dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet, het grote probleem alleen is nu het kaf van het koren weten te scheiden.

hiervoor zou een rating systeem dus erg van pas komen. - het kunnen raten van bepaalde waarden lijkt me gewoon erg handig. denk dan bijvoorbeeld aan nieuws waardigheid, lol factor, of iets als: 'goed om eens bij stil te staan....

ik meende dat femme zelf notabene pas een soort blogposting heeft geschreven : wie schreef bleef.... en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ik het waarschijnlijk nooit zou hebben gelezen als het 'slechts' op tweekblogs was gepost - terweil zulke posts toch DUIDELIJK veel meer waarde hebben dan 'lolz ik heb de nieuwe playstation IV '

bovendien zou het dan wellicht mogelijk moeten kunnen worden om een eigen tracker op te bouwen bestaande uit je favorite bloggers (lijstje) al dan niet aangevult met ge-rate blogs van x nivo of hoger... in bepaalde (of alle) cathegorien...

dit zou het voor lezers in ieder geval VEEL aantrekkelijker maken..

Door Tweakers user Neverwinterx, woensdag 15 juli 2009 11:03

Tweakers hebben veel te snel te behoefte om gedrag dat in hun ogen ongewenst is meteen via regeltjes en beperkingen onmogelijk te maken
Klopt. Bor de Wollef verwijdert in zijn blogs bijvoorbeeld comments waar hij het niet mee eens is. Kan je hier zien: http://borblog.tweakblogs...35-lekt-dns-gegevens.html. Hij heeft bijvoorbeeld een comment van mij verwijderd en ik kan je verzekeren dat die niet "onzinnig / respectloos" of off topic was. Ik heb hem hierop gewezen in een comment, maar je kan het al raden: daar was hij het ook niet mee eens.

[Reactie gewijzigd op woensdag 15 juli 2009 11:07]


Door Tweakers user Kaasplank, woensdag 15 juli 2009 11:16

@Neverwinterx

dat komt omdat de meeste bloggers hier de blogfunctie veel te serieus nemen. Ze "vinden" dat hun blog bij de officiŽle content van t.net hoort en daarom moeten de blogs + reacties natuurlijk aan allerlei strikte regels voldoen. Dit komt door de aangeboren regeltjesdrang van sommige fanatieke tweakers. Tweakers die hun armen vaak zo ver in de endeldarm van de t.net crew hebben zitten dat ik me er soms over verbaas dat ze nog kunnen typen.

[Reactie gewijzigd op woensdag 15 juli 2009 11:16]


Door Tweakers user Faust, woensdag 15 juli 2009 11:35

"Tweakers die hun armen vaak zo ver in de endeldarm van de t.net crew hebben zitten dat ik me er soms over verbaas dat ze nog kunnen typen."
OMG :D

@ NeverwinterX, LOL, ook jouw reactie?
Kreeg je toevallig ook een wannabe push message erbij? :P
Als ik gisteren niet JCVD gekeken had dan was die wannabe push message het grappigste wat ik die dag had meegemaakt :)

Door Tweakers user Faust, woensdag 15 juli 2009 11:37

Overigens zouden de mod aspiratie usertjes deze blog allang gedownvote en geblokkeerd hebben, omdat ze het er toevallig niet mee eens zijn, en FP promod rechten hebben :)
In plaats daarvan kan iedereen het echter perfect lezen. Dat is al een reden waaorm het systeem zo moet blijven :Y)

Door Tweakers user warp, woensdag 15 juli 2009 11:43

Dat er veel belabberde blogs worden geplaatst, is uiteraard geen reden om dit dictatoriaal te lijf willen gaan met regeltjeszucht (of zelfs censuur).

Niemand verplicht je immers om op die blog-links te klikken, laat staan dat je verplicht bent om ze te lezen.

Door Tweakers user Neo_TGP, woensdag 15 juli 2009 11:49

Ratings voor blogs. Net zoals men reacties kan modereren, zou dat bij blogs ook moeten kunnen (en de reacties op die blogs ook graag). De effectiviteit van deze methode valt echter serieus te betwijfelen, omdat de blogs die ik bedoel vaak net erg veel bekeken worden. Het zijn de populairste ‘blogs’, althans volgens de ‘bloggers’ zelf…
Dat is het stuk waar ik het mee eens ben, voor de rest moet je niet zeuren, je bent vrij om te bepalen wat je wel en niet wil lezen.. Het lezen is geen verplichting..

Door Tweakers user Kaasplank, woensdag 15 juli 2009 11:50

@faust:

Een PM sturen met een pushmessage-achtig bericht erin dat je reactie verwijderd is? Serieus?

LOL

Door Tweakers user Trinsec, woensdag 15 juli 2009 12:24

Ik snap er niets van. Grote blogsites zoals LiveJournal en Blogger hebben ook een hoop onzinblogs. Als je je daar zou registreren, ga je dan ook bij die hosters klagen dat er zoveel onzinblogs zijn? Tuurlijk niet. Zo zie ik Tweakblogs ook. Je bent helemaal niet verplicht om -elke- blog hier te lezen.

Er zijn zat blogs die me niet interesseren. Ik klik gewoon op 'next' in mijn browser, en tadaa, ik ben weer ergens anders. Interesseert het me wel, dan geef ik misschien een commentaar.

Weet je wat me pas -echt- stoort? Onzincommentaren. Dat iemand een 'lame blogpost' schrijft, oke.. maar dat iemand anders dan daarop een rotcommentaar geeft vind ik pas echt lame. Vind je de blog helemaal niet je stijl, rot dan toch gewoon op. Ik vind pas dat ik mijn tijd zit te verdoen als ik stomme onelinercommentaren lees. Vandaar dat ik eerder eens een suggestie had gedaan om ratings te invoeren... -voor de commentaren van de blogs-. Reken maar dat er plots minder mensen lame commentaren plaatsen zoals 'boooring' 'wtf' 'stom' etc als hun karma erdoor wordt geraakt. :P

Ik wil best meer bloggen hier, maar ik voel me niet thuis met het elitaire gedrag van de tweakers op tweakblogs. Het is alsof ik me vereerd moet voelen om een blogpost te mogen plaatsen, en dan moet het ook nog zo'n fantaaastische post zijn. Ik kan niet zomaar iets neerdumpen, het lijkt wel of ik me voor elke post moet verantwoorden aan de hele tweakersgemeenschap. En dat lijkt me nou net niet de bedoeling.

Suggesties zoals categories enzo vind ik wel constructief. Dat helpt bij het bouwen van een overview van het geheel, wat weer wel positief kan uitpakken. Dan kan je je abonneren op specifieke RSS feeds (zoals tech-only posts enzo). Er moet gewoon een betere overview komen, zodat je gewoon makkelijker specifieke blogs kan vinden dat je interesseert.

Door Tweakers user sanderev66, woensdag 15 juli 2009 14:32

Een blog is iets persoonlijks, dus lijkt het mij niet verstandig dit aan strenge regels te hangen.

Door Tweakers user Neverwinterx, woensdag 15 juli 2009 14:33

@Faust
Nope niets gekregen.

Door Tweakers user Ruudjah, woensdag 15 juli 2009 15:13

Beter is dunkt me om de goede blogs te belonen met meer en betere aandacht op de frontpage. Wat ook wel leuk zo zijn is om een blogpost te zien van de blogposts, dus bijvoorbeeld iedere twee week een verhaaltje van een redacteur die een aantal blogposts herkauwt in een leuk stuk.

Vaste categorien zijn een erg slecht idee. Categorieen zijn tags, en tags worden gemaakt en bijgehouden ieder voor zich, omdat dit behoort bij de persoonlijke belevingswereld. Je verhaal over tag prefixes in topictitels leidt alleen maar tot onderwerp naam vervuiling. Dat leidt weer tot onduidelijkheid, het tegenovergestelde dus van wat je probeert te bereiken.

Ik zou me wel kunnen voorstellen dat je alleen technische verhalen in de voorgrond plaatst op Tweakers.net. Dan zou je moeten kunnen aangeven wat voor type post je maakt: technisch, persoonlijk of iets dergelijks. Een soort van nieuwe categorievorm, die integraal over alle blogs wordt toegepast.

Door Tweakers user Trinsec, woensdag 15 juli 2009 18:42

Ik kan me wel in Ruudjah's commentaar vinden. Op de blogsite van Lord of the Rings Online heb je ook elke week ofzo een bepaalde blog die in de schijnwerpers komt te staan nadat er een leuke post is geschreven dat helemaal 'in the spirit of the game' is. Het vereist wel wat inzet van de moderators.

Maar je kan het ook zo ontwikkelen dat de users een knopje kunnen drukken met 'dit blogpost is noemenswaardig'. Dat komt dan in de schijnwerpers te staan. Ik zou de tracker ook met rust laten, het is gewoon een tracker dat zegt wat de meest recente blogposts zijn, of ze nou zinnig zijn of niet.

Een betere overzicht zou wel handig zijn over het algemeen.

Door Tweakers user Bor, woensdag 15 juli 2009 19:21

Door T.net user Neverwinterx, woensdag 15 juli 2009 11:03

Klopt. Bor de Wollef verwijdert in zijn blogs bijvoorbeeld comments waar hij het niet mee eens is. Kan je hier zien: http://borblog.tweakblogs...35-lekt-dns-gegevens.html. Hij heeft bijvoorbeeld een comment van mij verwijderd en ik kan je verzekeren dat die niet "onzinnig / respectloos" of off topic was. Ik heb hem hierop gewezen in een comment, maar je kan het al raden: daar was hij het ook niet mee eens.
De post waar jij het over hebt is samen met een paar andere posts verwijderd omdat ze of offtopic waren, nutteloze oneliners of volkomen respectloos. Het gaat in geen van de gevallen om posts waar ik het niet mee eens ben. Daarbij staat mijn DM aan voor het geval je het niet eens bent met een post of een verwijdering van een reactie. De reactieruimte onder de blogs is niet de ruimte daarvoor.

@faust: ik heb jouw bericht verwijderd omdat deze onbeschoft, offtopic en volkomen respectloos was. Niet meer dan normaal denk ik.

[Reactie gewijzigd op woensdag 15 juli 2009 19:29]


Door Tweakers user JoWannes, woensdag 15 juli 2009 20:26

De meningen schijnen nogal verdeeld te zijn, maar blijkbaar is men het wel over eens dat het kunnen onderscheiden van de verschillende blogs een goede zaak zou zijn. Dit kan het handigst door te categoriseren, lijkt mij... :)
Beperkingen hoeven idd mss niet, zolang het onderwerp / de inhoud maar al op voorhand duidelijk is...

Overigens zou het handig zijn als we in de blogtracker op de T.net homepage ook direct de schrijver konden zien, dat helpt ook al veel! ;)

Oja, nog verplicht leesvoer: http://gemist.tweakblogs....7/beste-internetters.html
(Zoek vooral niet een verband tussen die post en de perma ban van epic_fail. En vergeet z'n vriend Faust vooral niet.
Wist je dat trouwens al, van die perma ban? Hij heeft het immers maar in zowat elke blog rondgespammed. Had gekund dat je 't gemist had. Dan weet je't allezins nu! (niet dus))

[Reactie gewijzigd op woensdag 15 juli 2009 20:36]


Door Tweakers user bobwarley, woensdag 15 juli 2009 21:29

Klopt, ook ik ben slachtoffer geworden van het rŁcksichtslos door Borat de Wolf verwijderen van commentaar, zelfs wanneer het enkel een kritische en geen onbehoorlijke opmerking betreft. Het doet mij goed te lezen dat ik dus niet het enige slachtoffer van deze Kafkaiaanse handelswijze ben geworden. Doe het gewoon netjes

-weggesjorst-
reden: schelden / off topic / spam
(of iets soortgelijks).

Het zou wat worden als op GoT zonder vermelding ook spontaan reacties zouden verdwijnen - gelukkig krijg je daar altijd een melding van ťn wordt in de mod-edit bijna altijd een reden bijgezet. Zo weten ook andere gebruikers dat er wel iets heeft gestaan.

[Reactie gewijzigd op woensdag 15 juli 2009 21:36]


Door Tweakers user Faust, donderdag 16 juli 2009 11:35

De grap is dat hij eerst andere blogs gaat zitten dissen:
http://borblog.tweakblogs.net/blog/2277/rate-the-blog.html
Zo wekt hij hele hoge verwachtingen.

Bor de wolf..Volgens mij heeft ie teveel de fabeltjeskrant gelezen. Orm de aap is beter op zijn plaats.

Door Tweakers user rusman, donderdag 16 juli 2009 11:59

Ik ben het met je eens JoWannes. Tweakblogs word steeds onoverzichtelijker en volgens mij kan hier veel mer uitgehaald worden dan nu het geval is. Er komen teveel onzin posts (onliners, test posts etc) die Tweakblogs en de tracker vervuilen. Er moet dus ten eerste een beter overzicht komen, en daarnaast zouden de goede weblogs wat meer aandacht moeten krijgen. Dit kan op verschillende manieren:

1. Een rating systeem (Š la productreviews) waarin goede weblogs vanzelf komen boven drijven.
2. Door een weblog in de 'kijker' te zetten. Je zou dan iedere week een ander weblog in de kijker kunnen zetten om zo goede posts wat langer zichtbaar te houden. Ik heb namelijk het gevoel dat een goede posts te snel onder sneeuwt door te grote massa aan zeer slechte blogposts.

Er zijn natuurlijk nog genoeg andere mogelijkheden maar deze 2 lijken mij toch de betere opties.

ps. Bovenstaande voorstellen zijn mede op bovenstaande reacties gebasseerd.

Verder vind ik dat Tweakers.net ook wel wat meer aandacht mag besteden aan de Tweakblogs. Ik heb het gevoel dat het gelanceerd is en daarna niks meer aan gedaan word. Terwijl er zoveel potentie in zit.
Ik heb laatst ook een mail gestuurd naar Tweakers.net (oa. Redactie, Femme en het hoofdadres) omdat ik een blogposts wou schrijven over de Karma Store en Tweakblogs. Helaas heb ik hier nooit antwoord op gekregen, wat ik toch wel jammer vind. Volgens mij zijn ze bang op kritiek. Terwijl ik duidelijk schreeft dat het niet de bedoeling was om kritiek te geven, maar om verbeter punten op te sporen.

Maar zoals ik net al aangaf kwam er totaal geen reactie van de kant van Tweakers.net. Heel spijtig, want zelfs als ze hadden gezegd dat ze niet wouden meewerken was ik hiermee akkoord gegaan.

[Reactie gewijzigd op donderdag 16 juli 2009 12:47]


Door Tweakers user Bor, donderdag 16 juli 2009 13:47

Het probleem is ook een beetje dat mensen denken als reactie op bv de tweakblogs alles maar te mogen posten. Het maakt sommigen niet uit hoe respectloos en / of asociaal een post is, op Tweakblogs mag blijkbaar alles. Ook hier zie je dergelijke reacties. De oneliners, verwensingen en onzin reacties ala "MSDOS FTW" zijn over het algemeen ook voldoende aanwezig. Op Tweakblogs kan je blijkbaar iedereen voor alles uitmaken. De kwaliteit van de tweakblogs daalt hierdoor in mijn ogen behoorlijk. Jammer genoeg is er (nog) geen manier om bepaalde blogs gewoon uit de tracker te halen wanneer je bepaalde blogs gewoon niet meer wilt lezen.

Een optie als "andere lezers bezochten ook... " vind ik een interessante mogelijkheid die van mij wel verder uitgewerkt zou mogen worden.

@Faust
Er is op mijn blog helemaal niemand gedissed. De betreffende blog bevat een “hot or not” achtige post waarin een aantal blogs zijn opgenomen die geranked kunnen worden als ludieke eerste post in afwachting van andere content. Hierbij een nette opmerking dat men per DM kan aangeven dat men zijn / haar blog verwijderd wil zien. Niets mis mee dus. Ik heb tot op heden slechts 1 bezwaar ontvangen. Deze blog was dan ook binnen enkele minuten verwijderd uit de ranking. Hiernaast heb ik ook leuke reacties ontvangen van mensen die het een leuk idee vinden en / of nieuwe leuke blogs hebben gevonden.

Je laat jezelf met dit soort kinderachtige persoonlijke vetes wel erg makkelijk in de kaart kijken trouwens. Erg stoer om op de man te spelen en iemand aap te noemen op een blog (ook nog eens van een ander). Je geeft hiermee gelijk goed aan waarom jou post van mijn blog is verwijderd. Erg volwassen om op dergelijke manieren over iemand te posten waar je helemaal niets over weet om vervolgens wel via DM te klagen.

Ik stel voor dat we dit hele gezeur als volwassen mensen laten rusten. Het is mij nu wel duidelijk dat je mijn blog niets vind: lees hem dan gewoon niet maar blijf elkaar met respect behandelen.

Door Tweakers user Faust, donderdag 16 juli 2009 14:03

Orm de aap is gewoon een fabeltjes krant karakter:
"Orm is echt een brutale aap en daagt iedereen uit. Hij is ťťn van de kleinere dieren in het bos."

Jij hebt op mijn eigen blog gezegd dat ik moest stoppen met bloggen. Oorzaak.
Ik heb toen op jouw blog gezegd dat jij dat maar moest doen. Gevolg.

En ik zou je blog heel graag met plezier lezen. Ik kan me nog herinneren dat je vroeger (2004/05?) erg actief was in het PS2 topic. Ik kon het altijd goed met jouw posts vinden. Je blog stelt me daarom teleur. Ik zeg dit juist omdat ik je blog echt tof wil vinden, ik wil juist dat je een hele goede blog hebt, daarom uit ik kritiek.
Maar je hebt gelijk, beter laten we het rusten!

Over de tweakblogs, om nog even iets ontopic te zeggen:
Er moet een optie zijn om je te abonneren op een blog. Dat zou ik erg handig vinden omdat ik soms een blog van iemand lijk te missen. :)

Door Tweakers user Bor, donderdag 16 juli 2009 16:17

Een optie om te abonneren op een blog is inderdaad een erg goed idee. Notificaties voor nieuwe posts via DM is dan ook handig. Je kunt nu wel RSS gebruiken om nieuwe posts te lezen trouwens.

5000 Karma punten voor een blog is inderdaad erg weinig. Met een beetje inzet heb je dat in een zeer korte tijd bij elkaar.

[Reactie gewijzigd op donderdag 16 juli 2009 17:58]


Reageren is niet meer mogelijk