Onbegrijpbaar...

Door JoWannes op vrijdag 2 juli 2010 14:30 - Reacties (14)
Categorie: Aankopen, Views: 6.657

Zo noemen sommigen de keuze die ik vandaag gemaakt heb....

Uit mijn eerdere blogposts van Dell, maar voornamelijk uit die over mijn Samsung T220, bleek dat ik dringend toe was aan een nieuwe monitor. En dit keer een goede, dus geen troep met TN paneel.

Mijn volgende monitor zou er dus een worden met een IPS paneel. Verder leek het me een ideaal moment voor een overstap van 22" naar 24". Verdere eisen: een resolutie van 1920x1200, en een HDMI aansluiting. Dit omdat ie 1/1 in clone kan op mijn laptop.

Nu, 24" 1920x1200 IPS monitoren zijn er al niet veel, en met HDMI erbij al helemaal niet. Blijft er (binnen een redelijke prijscategorie) dus eigenlijk maar 1 optie over: de Dell U2410

Maar... zoals u allen weet, heb ik wat Dell betreft wel al genoeg meegemaakt... Dus, enkel om het merk, liever niet... :>

Maar wat doe je dan? Volgens de reviews (zie: 1 en 2) is dit scherm nu eenmaal fantastisch. De HP ZR24w is ook een optie, is ook iets goedkoper, maar de reviewers (zie: 1 en 2) zijn er dan ook iets minder enthousiast over... :|

Bovendien ontbeert de ZR24w een HDMI aansluiting, dus zou ik ook al een HDMI -> DVI adapter moeten kopen voor mijn laptop aan te sluiten. Dan wordt het prijsverschil (§380 vs §450) weer kleiner...

Dus wat doe je dan? Je rijdt tot aan het de goedkoopste shop van de Dell U2410, die maar 40km van je deur is, en koopt 'em gewoon. :P

Veel zweet en een tijd later (warm + file :/ ), sta je thuis en pak je de monitor uit. Preset zet je op sRGB, en de kleuren zien er gewoon erg goed uit. Mooie kijkhoek, etc. Wat een verademing t.o.v. dit laptop scherm... :')

Toch heb je nog een beetje een raar gevoel, want het is toch maar weer een Dell... :z

De Dell U2410 heeft 3 jaar omruil-garantie, next day, at home. Dat klinkt niet slecht, maar dat vond ik van de 4 jaar in-home bij mijn laptop ook... :X
Nouja, 't is maar te hopen dat ik ze niet nodig heb. En het grote verschil is ook: ik heb een verkoper waar ik naartoe kan bij problemen. Niet enkel iemand die van ver daar, achter z'n telefoon, alles beter weet... :X

En wat met mijn T220?

Ik heb enkele dagen geleden een UPS code gehad, om mijn T220 weer op te sturen, en dan gaan ze zelf zien wat ze ermee doen. Omruilen, herstellen, of niks (?) ...
Echter, het flikkeren is de laatste tijd wat minder... 8)7 Ik schrijf dit toe aan de warme temperaturen, omdat het scherm de eerste keer toen het flikkerde, maar 2 minuten flikkerde. Na die 2 minuten -als het scherm wat opgewarmd was (?)- was dit gedaan. Lijkt me daar wat mee te maken...

Alleszins, Begin volgende week gaat dat scherm in RMA. Zullen wel zien wat dat opbrengt. Nieuw? Zeer goed. Weer een herstelling? Ook goed. Niks? Jammer dan.
Maar in elk geval, daarna gaat ie V&A in...

Volgende: Nieuwe website, feedback? 05-'12 Nieuwe website, feedback?
Volgende: De Steam Holiday Sales! 06-'10 De Steam Holiday Sales!

Reacties


Door Tweakers user Soldaatje, vrijdag 2 juli 2010 14:35

Mooi verhaal, zit ook te kijken naar die HP, bedankt voor reviewlinkjes.

Door Tweakers user GewoonWatSpulle, vrijdag 2 juli 2010 14:37

Ik zit ook te denken aan deze monitor (wegens het ATi passieve/actieve displayport verhaal) en hoop op goede geluiden, en tsja voor Dell is mijn verwachting niet hoog voor consumenten spul, maar daar behoort deze monitor toch eigenlijk al net niet meer bij.

Door Tweakers user Luuk1983, vrijdag 2 juli 2010 14:40

Tja weet je wat het is, Dell heeft niet echt een goed image wat dat betreft. En gezeur met de klantenservice is aan de orde van de dag, maar als ik zie hoeveel Dell computers en monitors wij leveren en hoe relatief weinig problemen daar mee zijn vind ik toch Dell niet echt een slecht merk. Het is geen high-tech spul hoor, maar ik ben best tevreden met de bouwkwaliteit en dergelijke. Zelf hoef ik er geen te hebben, maar voor 'normaal' gebruik prima! En volgens mij zijn de Dell monitors best goed en zeker als je de prijs/kwaliteit verhouding bekijkt.

In ieder geval veel plezier met je monitor! Hopelijk heb je er meer lol aan dan met je Samsung.

Door Tweakers user IStealYourGun, vrijdag 2 juli 2010 14:42

Je moet bij de aankoop niet enkel kijken naar reviews maar ook naar lang gebruik.
Wat ben je met een scherm dat super is maar bekend staat om na verloop van tijd problemen te geven. Nu heb ik geen ervaring met Dell, maar bij samsung staat het bekend dat sommige series last hebben om stuk te gaan na een tijd.

Door Tweakers user sjaakwortel, vrijdag 2 juli 2010 14:47

Ik kan nog wel een T220 gebruiken, ik heb er zelf namelijk al een

Door Tweakers user WhiteDog, vrijdag 2 juli 2010 15:08

Een DVI <> HDMI kabel heb je voor 15 § ofzo. Het is natuurlijk wel fijn als je scherm native HDMI heeft omdat je dan ook het geluid meteen over de HDMI kabel kunt sturen (als je videokaart dit ondersteunt) en het scherm speakers heeft ingebouwd.

Door Tweakers user nero355, vrijdag 2 juli 2010 15:15

Jouw probleem zal terugkeren (eventueel) : Monitoren van Dell die niet bij Dell zelf zijn gekocht hebben geen 3 jaar garantie on-site !!!

Ik heb daarom de U2410 gekocht bij Dell zelf toen er 135 § korting op zat + afgedingt naar 500 § per stuk :*)

Verder heeft de HP monitor hetzelfde panel dus die zuigt net zo hard als de Dell.
RMA door HP is tevens net zo hopeloos trouwens.

Als je gewoon van het ergste uitgaat dan komt het wel goed ;)

Door Tweakers user Darkstone, vrijdag 2 juli 2010 15:15

koop jij maar geen sony :+

Door Tweakers user JoWannes, vrijdag 2 juli 2010 15:58

GewoonWatSpulle schreef op vrijdag 02 juli 2010 @ 14:37:
[.....] en tsja voor Dell is mijn verwachting niet hoog voor consumenten spul, maar daar behoort deze monitor toch eigenlijk al net niet meer bij.
De U2410 is idd nog niet de 'high-end professionele' serie, maar toch al net iets meer dan de common consumenten zooi. Lijkt mij dan toch. :)
sjaakwortel schreef op vrijdag 02 juli 2010 @ 14:47:
Ik kan nog wel een T220 gebruiken, ik heb er zelf namelijk al een
Ik laat je nog iets weten, als ik nadien iets van Samsung gehoord heb.
WhiteDog schreef op vrijdag 02 juli 2010 @ 15:08:Het is natuurlijk wel fijn als je scherm native HDMI heeft omdat je dan ook het geluid meteen over de HDMI kabel kunt sturen (als je videokaart dit ondersteunt) en het scherm speakers heeft ingebouwd.
Speakers heeft ie niet, maar wel audio uitgangen. Monitor lust dus het geluid van de HDMI door.
nero355 schreef op vrijdag 02 juli 2010 @ 15:15:
Jouw probleem zal terugkeren (eventueel) : Monitoren van Dell die niet bij Dell zelf zijn gekocht hebben geen 3 jaar garantie on-site !!!
Ik heb daarom de U2410 gekocht bij Dell zelf toen er 135 § korting op zat + afgedingt naar 500 § per stuk :*)
Dat is niet correct (althans, volgens die verkoper). Het klopt dat ik geen service tag heb, en dus voor garantie naar mijn verkooppunt zou moeten. Maar hij zegt dat dat als ik rechtstreeks naar Dell bel, enkel mijn aankoopbewijs moet kunnen voorleggen, en dat ze me dan ook zonder verdere problemen zouden helpen.
En ik heb er dus 'maar' §450 voor hoeven neertellen. :)
:+

[Reactie gewijzigd op vrijdag 2 juli 2010 16:08]


Door Tweakers user SanderL, vrijdag 2 juli 2010 19:10

Alright!! Eindelijk heb je eens geluk! Ik ben echt blij voor je en ik hoop dat je inziet dat noch Dell noch Samsung aan je vorige aankopen iets kan doen. (OK buiten het leveren van goede support en goede monteurs dan. Het was gewoon 2x op 'n rij pech hebben.)

Geniet van je nieuwe scherm! ;) Ik hou wel nog 'n tijdje hetzelfde scherm :D

Door Tweakers user PerfectLight, vrijdag 2 juli 2010 19:18

Was het niet onbegrijpelijk?

Door Tweakers user mae-t.net, zaterdag 3 juli 2010 03:31

Met PerfectLight hierboven. Onbegrijpbaar is geen bestaand woord, ongrijpbaar wel maar dat betekent iets heel anders, en hier wordt inderdaad onbegrijpelijk bedoeld. Een contaminatie kan verwarrend werken, dus kijk er een beetje voor uit.

@PixelShooter: Natuurlijk kunnen Dell (en Samsung) er wat aan doen, gewoon betere kwaliteitscontrole en service invoeren! Je zegt het wel, maar net alsof het niet belangrijk en vanzelfsprekend is dat ze het zouden doen. Een soort optioneel extra'tje waar je maar niet teveel over in moet zitten als je het niet krijgt.

On topic: Ik denk inderdaad dat je een goede keus hebt gedaan ondanks dat je nu weer een Dell hebt. Ik zal voor de vervanging van mijn 21" 1600*1200 Italiaanse Philips CRT-bak (ooit, als hij stuk en niet te repareren is) ook richting zoiets moeten kijken aangezien ik er zowel qua grootte en resolutie als qua beeldkwaliteit niet op achteruit wil gaan.

Blijft mij nog een vraagje over. Wie is de fabrikant van jouw Dell-scherm? Kan je eens een scherpe foto van het typeplaatje maken? Wellicht levert dat informatie op en is zo een hint te verkrijgen welk ander merk dan Dell deze schermen wellicht ook kan leveren (tenzij ze ze custom voor Dell maken en zelf geen vergelijkbaar model in het assortiment hebben, wat ook mogelijk is).

[Reactie gewijzigd op zaterdag 3 juli 2010 03:40]


Door Tweakers user Nordlys, zaterdag 3 juli 2010 13:29

Had toch een Eizo gekocht... ;)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 3 juli 2010 13:30]


Door Tweakers user Hakker, donderdag 15 juli 2010 22:18

Haha een Ei\o is een gecalibreerde panel van Samsung of LG mag raden wat er in de Dell U2410 zit ;)
Enige verschil is ineens een prijs de 2x zo hoog ligt. Koop een Spider en calibreer hem zelf en je ben voor 150 euro extra klaar.

Reageren is niet meer mogelijk