Wie verzint dat?

Door JoWannes op maandag 3 september 2012 14:14 - Reacties (13)
Categorie: Aankopen, Views: 7.474

Via via kreeg ik onlangs een paar laptops binnen, die wel eens een schone Windows installatie en algemene check-up konden gebruiken. Prima. Wat me direct opviel: er werden minder netstroom adapters dan laptops binnengebracht.

Even navragen leerde dat de overige adapters inmiddels stuk waren. Omdat laptops zonder opladers ook niet echt praktisch zijn, stelde ik voor om 4 extra opladers te bestellen.

De originele opladers bleken vrij prijzig, meer dan §60 per stuk. Daarnaast zijn de laptops al minstens 6 jaar oud, het is dus best zonde om laders specifiek voor dit type te bestellen. Daarom keek ik verder naar universele modellen.

Mijn oog viel op de pricewatch: Conceptronic CNB90, een 90W model met de meest gangbare aansluitingen. Kwam goed uit de bus in een recente vergelijkingstest bij de buren.

Lees verder »

Onbegrijpbaar...

Door JoWannes op vrijdag 2 juli 2010 14:30 - Reacties (14)
Categorie: Aankopen, Views: 6.658

Zo noemen sommigen de keuze die ik vandaag gemaakt heb....

Uit mijn eerdere blogposts van Dell, maar voornamelijk uit die over mijn Samsung T220, bleek dat ik dringend toe was aan een nieuwe monitor. En dit keer een goede, dus geen troep met TN paneel.

Mijn volgende monitor zou er dus een worden met een IPS paneel. Verder leek het me een ideaal moment voor een overstap van 22" naar 24". Verdere eisen: een resolutie van 1920x1200, en een HDMI aansluiting. Dit omdat ie 1/1 in clone kan op mijn laptop.

Nu, 24" 1920x1200 IPS monitoren zijn er al niet veel, en met HDMI erbij al helemaal niet. Blijft er (binnen een redelijke prijscategorie) dus eigenlijk maar 1 optie over: de Dell U2410

Lees verder »

mp3bay.org... betwijfelbaar?

Door JoWannes op woensdag 23 december 2009 11:10 - Reacties (24)
Categorie: Aankopen, Views: 6.044

Betwijfelbaar. Dat is het minste dat je van mp3bay.org kan zeggen.

mp3bay is een online muziekwinkel, met een erg groot aanbod songs. Per nummer betaal je de lage prijs van $ 0,15. Echter moet je op voorhand een credit pack kopen, en dat kan enkel in de vorm van $ 20, 30, 50 en 100. Verder zijn alle nummers minstens 195kbps, maar de meeste zijn beter. Geen DRM. :)

Klinkt aantrekkelijk dus. Groot aanbod aan lage prijzen. Kwalitatief beter en handiger dan concurrerende diensten.

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, dus maak je even de bedenking of dat allemaal wel legaal is. Lees je op de help pagina:
Is it legal to download music from mp3bay.org?
Our new members often ask us is it legal to download digital content from mp3bay.org. And the answer is "Definitely Yes. It is completely legal to download music from our site."
In accordance to the licenses' terms mp3bay.org Inc pays license fees for all materials downloaded from the site subject to the Law of the Russian Federation "On Copyright and Related Rights". All these materials are solely for personal use. Any further distribution, resale or broadcasting are prohibited.
Volgens hen dus wel. Oke...

Ik kocht dus even $20 krediet, voor op mijn vers aangemaakte account. Kocht een hoop muziek, voornamelijk Belgische dance nummers. Milk Inc, Lasgo, Anna Grace, Sylver, etc.
Kortom, 119 nummers. $ 17,85. Zo'n § 12,50 :>

Het downloaden kon handiger. Krijg je een pagina met daarop je aangekochte tracks, los, 15 per pagina. Naast elke track de download links. Dus hoewel ik enkel volledige albums kocht, moet je ze track per track downloaden...

Gelukkig gaat dat vrij handig met de FF plugin DownloadHelper, kan je ze alle 15 tegelijk downloaden met maar 1 klik. :)

Eens gedownload bleken de tags relatief goed ingevuld te zijn. Hier en daar het tracknummer dat ontbreekt, en her en der het gebruik van vierkante i.p.v. ronde haken... Valt mee te leven.

Echter, het commentaar veld van de tags onthulde andere dingen:
  • Team BMI
  • Lavamus.com (een gelijkaardige site)
  • Don't steal are you will die (!?)
  • Brought to you by ********* (diverse (groep)namen)
  • De meest gekke tekencombinaties
  • ...
Verder blijken ook de nodige nummers van Promo CD's gehaald te zijn, die natuurlijk niet -de naam zegt het zelf- voor commerciŽle doeleinden bedoeld zijn.

Kortom, niet de meest zuivere dingen die je zou verwachten van een legale dienst...

Dat roept de volgende vragen op:
  • Is er van mijn geld ook maar iets naar de artiesten / rechthebbenden gegaan, of ging het gewoon rechtstreeks naar de Russische maffia? :+
  • Mag je in landen als BE en NL muziek kopen van zulke bedenkelijke bronnen?
Nu, op zich, wat maakt het uit? Ik heb mijn muziek zoals ik hem wou. Goed en goedkoop, wat wil je nog meer? :X